torsdag 7 november 2013

Halloweenbak, del 2. Panut butter chocolate cake.



Denna tårta var typ ett av det godaste jag ätit. Jordnötsmör och choklad ihop är typ drömmen!!!
Hela kylskåpet luktade choklad i dagar!!!! YUM YUM!!!

Chokladtårtan

Smör, 150 g
70 % mörk choklad, 200 g
Socker, 2 1/2 dl
Ägg, 4 st
Vetemjöl, 1 dl
Bikarbonat, 1 tsk
kakao, 1/2 dl
Jordnötssmör, 1 dl

Smält smör.
ställ av från plattan, lägg i chokladen så den smälter och blandas ut helt. Låt svalna lite.
Vispa lite slarvigt ihop ägg och socker. Rör sedan ned chokladen.
Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en annan bunke. Vispa sedan ned jordnötssmöret och chokladsmeten.
Smörj en form med lite smör och pudra sedan formen med kakao. Häll i smeten i formen.
Grädda i ugnen 175 grader i ca 40 min.
Prova med en sticka om kakan är genomgräddad eller ej
Låt svalna innan du garnerar kakan.

(man kan också hälla smeten i en sockerkaksform, låt då kakan bli lite kladdig i mitten. Blir lika gott om inte godare ^^)

 Frosting

Färskost, ex philadelphiaost 100 g
Florsocker, 5 dl.
smör, 25 g (rumsvarmt)
mjölk, 1 msk
vaniljsocker, 1 tsk
ev citronsaft, 1/2 tsk

vispa färskost, florsocker och smör med elvisp.
Blanda i mjölk, vaniljsocker ev citronsaft.

Häll ut ett tunt lager med frosting på kakan. Ställ in i kylen ett tag tills frostingen stelnat lite.


Choklad frosting

Färskost, ex philadelphiaost 100 g
smör, 60 g (rumsvarmt)
Florsocker med chokladsmak, 300g (ett paket)
ev citronsaft, 1/2 tsk

Vispa Smör, florsocker och citronsaft krämigt. Vispa ned färskosten

Lägg frostingen i en sprits och gör en Jack Skellington inspirerad ansikte på kakan ^^ (jag misslyckades XD)
Lägg hela kakan i kylskåpet ett tag så frostingen stelnar. Färdig att serveras!

Inga kommentarer: